Frequently Asked Questions
Georgie's Magische Wereld
Wintergarten '17

Onze Wintergarten vieren we dit jaar op zaterdag 18 november van 12:00 tot 23:00. Ik kan niet wachten om weer samen te zijn met jullie! Zoals altijd zorgen we met zijn allen voor een kaleidoscopische mix van de kunsten.

De Westerweide

Onze Wintergarten vindt plaats in een magisch oord. Een plek ergens tussen realiteit en fantasie, halverwege onze wereld en die van mijn dromen: De Westerweide.

Vanaf Amsterdam zijn we er met een beetje goede wil en een sprong in het diepe zo. Je kan ons vinden bij Dortmuiden 1, Amsterdam. Vanaf Sloterdijk rijden pendelbussen.

Verwarmde tenten

Het gehele programma van kunsten op onze Wintergarten vindt plaats in verwarmde tenten. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over kou of regen, maar kleed je wel in laagjes en neem een fijne trui mee voor het wandelen van tent naar tent.

Biljetten

Biljetten voor een volledig Georgiaanse onderdompeling in onze Wintergarten zijn te koop via deze website. Ze kosten €45.

Ik vraag je tijdens het aankoop proces trouwens om je biljetten te personaliseren, zodat ik in de toekomst beter weet wie mijn familieleden allemaal zijn. Namen worden niet gecontroleerd bij de ingang, dus als er een veranderd of er een foutje in zit is dat niet erg.

Heb je een biljet verloren of nooit ontvangen na aankoop? Vul dan hier je email adres in dan sturen mijn goede vrienden van Ticketscript hem nogmaals toe!

Meedoen

Ben jij een familielid met een groot hart voor Georgie’s en wil je met noest arbeid, kunstige creaties of anders bijdragen aan onze Wintergarten?

Stuur dan een digitale brief naar georgie@georgies.nl!

Transportatie van Lichaam en Geest
Fiets

De Westerweide is gemakkelijk te bereiken met een degelijk rijwiel. Vanaf station Amsterdam Sloterdijk (Carrascoplein) is het ongeveer 15 minuten al trappend warmdraaien voor wat nog volgt.

Pendelbus

Er rijden pendelbussen tussen Amsterdam Sloterdijk station en De Westerweide. De bussen rijden van 11:00 tot 00:00 en kaartjes kosten €5. Meer informatie en kaartjes kun je hier vinden.

Automobielen

Met de auto kun je met een wegenkaart naar Heining, 1047, Amsterdam navigeren. Hier vind je ons gratis parkeerterrein, vanaf waar het nog één kilometer wandelen naar de poort is.

Taxi's

Met de taxi kun je vlak voor de poort van onze Wintergarten laten afzetten. Vertel de koetsier je te brengen naar Dortmuiden 1 in Amsterdam.

Gezadelde dieren

Gezadelde dieren zijn welkom mits ze op rolschaatsen wandelen en een hoge hoed dragen. Voor dergelijke edele dieren heb ik een charmante stalweide gereserveerd.

Kamperen

Het is helaas niet mogelijk om te kamperen op de Westerweide, aangezien er in de nacht wilde dwergkamelen uit hun holen komen die hier niet van gediend zijn. Ze vinden dat wij Georgianen teveel snurken en dat ontneemt ze hun eetlust.

Georgiaanse Leefregels
Minimale leeftijd

Voor Georgie’s Wintergarten geldt een minimale leeftijd van 21 jaar in dit mensenleven, en minimaal drie eerdere levens als meercellig organisme.

Telefoonverbod

Onze Wintergarten draait om oprecht samenzijn, met oogcontact, aanraking en liefde. Ik ben al een tijdje ontstemt over de collectieve verslaving die we lijken te hebben aan digitale media, oftewel RUIS.

We laten ons afleiden door algoritmes, filters, streams en stories. Terwijl om ons heen overal avontuur, passie en genegenheid te vinden is, beleven we ons leven op en door een schermpje.

We filmen onze helden in plaats van dat we met ze dansen. We delen onze momenten van passie met een stream in plaats van met de vrienden naast ons. We liken in plaats van dat we iets leuk vinden.

Mobiele telefoons laten we daarom op onze Wintergarten maar beter thuis of in een kluis. Afgesproken vrienden?

Drugs en medicijnen

Harddrugs of andere verboden middelen bij je hebben of verhandelen is in onze Wintergarten verboden. Softdrugs zijn wel toegestaan, tot een maximum van 5 gram en geen voorgedraaide joints.

Als je medicijnen mee moet nemen naar het festival, neem dan een verklaring mee die uitlegt wat je bij je hebt en meld je bij de Georgiaanse beveiliging om aanspraak te maken op een uitzondering.

Spijzen en brouwsels

Op Georgie’s Wundergarten zijn meerdere tapperijen, verspreid over de Westerweide. Hier kan je heerlijke zowel alcoholische als niet-alcoholische brouwsels halen.

Ook zijn er verschillende wagens met een grote diversiteit aan met liefde bereidde lekkernijen (natuurlijk ook vegetarisch).

Ik wil jullie vragen je eigen eten en drinken thuis te laten en te komen genieten van al het moois en lekkers!

Tabak paffen

Mocht paffen een van jouw genoegens zijn, dan ben je vrij om jezelf te zijn op de Westerweide.

Vergeet alleen niet ook weer uit te blazen, en hou rekening met je omgeving. Paffen doen we wel alleen in de buitenlucht en niet in tenten of onder luifels!

Rookwaren zijn verkrijgbaar op het terrein, mocht je schoorsteen uitgaan.

Vier het goede leven veilig

Vier het goede leven, maar doe dit wel veilig. . Er is veel moois om naar te luisteren in onze Wintergarten, maar pas op met muziek boven 87 dB. Neem je eigen gehoorbescherming mee. Ben je het vergeten? Op het festival zijn ook oordoppen te koop bij de muntenkassa’s.

Neem eens een kijkje op de website van Celebrate Safe en Unity voor meer handige tips om veilig te feesten vrienden.

Overige Georgiaanse huisregels

DOEN:

1. Legitimatiekaart meenemen! Wij hanteren een minimumleeftijd van 21 jaar. De wijnstok breng meer druiven wanneer hij jong is, maar steeds betere wanneer hij iets ouder is.

2. Meewerken aan een veiligheidsfouillering. Dit is verplicht. Geef mijn vrienden die op onze veiligheid letten overigens gerust een knuffel terug of een lief compliment!

3. Let goed op je eigendommen. Berg waardevolle spullen op en pas op voor zakkenrollers, die vinden jouw spulletjes ook mooi en vergeten het vaak bij het lenen weer terug te geven.

4. Dat mens in harmonie met de natuur moet leven is helder al water. En zowel de natuur als de heldere water gedaante die jij uitstraalt leggen we graag vast en delen we met de wereld. Ofwel, door hier te zijn geef je ons toestemming beeld- en geluidsopnames te maken en te gebruiken.

5. Volg de aanwijzingen van beveiligers en ander personeel altijd op. Ze hebben toch vaak goede tips op momenten dat het voor jou misschien allemaal wat minder duidelijk en logisch is.

6. Ga op avontuur, ontdek en verken, maar wees voorzichtig! Wij zijn niet aansprakelijk bij schade of letsel, tenzij dit het directe gevolg is van nalatigheid.

7. Bij het betreden van onze Wintergarten ga je automatisch akkoord met deze huisregels. Ze staan er niet voor niks natuurlijk.

8. In gevallen die hier of elders op deze internetpagina niet vermeld staan maar waar toch discussie over ontstaat beslist Georgie en zijn organisatie.

NIET DOEN:

1. Eigen drank en eten, glas in lood of in kozijnen, glas in het algemeen, een gemene blik, ander blik, plastic flesjes met en zonder statiegeld, spuitbussen, rotjes, opgezette vlinders, vuurwerk en (huis)dieren kunnen niet mee naar binnen, dus laat ze thuis.

2. Wapens, selfie sticks, en alle andere gevaarlijke en sfeerdodende voorwerpen zijn verboden.

3. Fysiek of verbaal geweld, discriminerend of intimiderend gedrag, ongewenste intimiteiten en/of ander aanstootgevend gedrag wordt absoluut niet getolereerd. Georgie wordt niet vaak boos, maar hier houdt hij echt niet van en geloof ons je wilt hem niet boos zien.

4. Ik houd er heel erg van als mensen iets kleurrijks aantrekken voor een bijzondere gelegenheid. Maar je mag geen kleding met provocerende, aanstootgevende of beledigende opdruk dragen of meenemen.

5. Andermans spullen stelen of kwijtmaken is verboden, maar dat snappen we allemaal hopelijk wel.

6. Je kan muntjes of consumptiebonnen niet aan ons terug verkopen of bewaren voor een ander evenement, maar gelukkig kan je er wel een hoop andere leuke dingen mee doen.

7. Professionele audio- en video apparatuur meenemen, flyers uitdelen en/of andere promotieactiviteiten zijn verboden tenzij anders afgesproken met Georgie.

8. Het terrein tussentijds verlaten raden we niet aan want de kans dat het buiten gezelliger is dan binnen schatten wij in als klein. Helaas kunnen we je ook niet meer terug binnenlaten als je eerder vertrekt.

9. Promotie maken voor wat dan ook zonder goedkeuring van Georgie doen we niet. Ga gewoon genieten joh!

Kletsen
Contact

Zijn er nog onbeantwoorde vragen? Stuur ons dan even een digitale brief op georgie@georgies.nl.

Pers

Ben je van de media en wil je met ons praten over Georgie’s of langskomen? Stuur ons dan even een digitale brief naar georgie@georgies.nl.