FAQ
Georgie's Magische Wereld
Wundergarten '18

Onze Wundergarten vieren we dit jaar op zaterdag 7 juli van 12:00 tot 23:00. Ik kan niet wachten om weer samen te zijn met jullie! Zoals altijd zorgen we met zijn allen voor een kaleidoscopische mix van de kunsten.

Na 23:00 duiken we een nabijgelegen konijnenhol in voor een nachtexpeditie!

Riekerhaven

Onze Wundergarten vindt plaats in een magisch oord. Een plek ergens tussen realiteit en fantasie, halverwege onze wereld en die van mijn dromen: Riekerhaven.

Het navigatieadres is Sportparklaan, Amsterdam.

Biljetten

Biljetten voor een volledig Georgiaanse onderdompeling in onze Wundergarten zijn te koop via deze website. Voor meer informatie kun je je aanmelden voor de briefpost op de website.

Om hecht te blijven met onze trouwste familieleden vragen we je om jouw biljetten te personaliseren. Dit heeft geen haast, en kan je doen tot kort voor onze Wundergarten opent.

Het is altijd nog mogelijk om jouw biljet aan iemand anders te geven. Dit kan met de transfer-tool op de website van YourTicketProvider. De transfer-tool vind je door in te loggen op onze website met jouw persoonlijke gegevens. Ga vervolgens naar ‘Mijn Tickets’, ‘Bekijk’ en ‘Overdragen’. Je kunt hier het ticket selecteren dat je wilt doorgeven. De ontvanger krijgt nu automatisch een bericht, waarna hij op onze website de overgedragen biljet kan downloaden. Jouw originele biljet wordt ongeldig gemaakt.

Meedoen

Ben jij een familielid met een groot hart voor Georgie’s en wil je met noest arbeid, kunstige creaties of anders bijdragen aan onze Wundergarten?

Stuur dan een digitale brief naar meedoen@georgies.nl!

Nachtexpeditie

Vlakbij de Wundergarten is een konijnenhol. Door hier in te springen kom je in een andere wereld terecht, vol magische wezens en bezwerende geluiden. Vanaf 23:00, als de Wundergarten sluit, kan je hier terecht!

Het adres van de Nachtexpeditie is Louwesweg 1.

Biljetten zijn reeds uitverkocht, maar kunnen gedurende de nacht waarschijnlijk nog wel aan de poort  gekocht worden.

Weergoden

De echte goden zijn degene die hun naasten lief hebben, maar ergens is er ook een die aanstaande zaterdag de zon flink laat schijnen.

De meeste podia zijn buiten, maar er is ook genoeg schaduw. Neem zonnebrand en een warme trui mee voor als het afkoelt in de avond.

Transportatie van Lichaam en Geest
Fiets

Riekerhaven is gemakkelijk te bereiken met een degelijk rijwiel. Vanaf station Amsterdam Zuid is het ongeveer 10 minuten al trappend warmdraaien voor wat nog volgt.

Gezamelijk transport

De Wundergarten is via gezamelijk transport gemakkelijk te bereiken via de metrohalte Henk Sneevlietweg. Je kunt naar de Henk Sneevlietweg reizen met metrorijtuig 50 vanaf Station Sloterdijk, Zuid, RAI en Duivendrecht. Reizigers vanaf Amsterdam Centraal kunnen afreizen naar Zuid om daar over te stappen op metrorijtuig 50.

Automobielen

Met de auto kun je met een wegenkaart naar de Wundergarten navigeren. Zoek op bedrijventerrein Schinkel aan de Anthony Fokkerweg. Hier vind je ons gratis parkeerterrein, vanaf waar het nog 500 meter wandelen naar onze poort is.

Taxi's

Met de taxi en uber kun je vlak voor de poort van onze Wundergarten laten afzetten. Vertel de koetsier je te brengen naar de Overschiestraat 190 in Amsterdam.

Busje delen

Mijn vrienden bij Busjedelen.nl starten in het ganse land initiatieven op om met groepsvervoer naar de Wundergarten te reizen. Neem een kijkje op hun website voor alle vertreklocaties en biljetten.

Gezadelde dieren

Gezadelde dieren zijn welkom mits ze op rolschaatsen wandelen en een hoge hoed dragen. Voor dergelijke edele dieren heb ik een charmante stalweide gereserveerd.

Georgiaanse Leefregels
Minimale leeftijd

Voor Georgie’s Wundergarten geldt een minimale leeftijd van 21 jaar in dit mensenleven, en minimaal drie eerdere levens als meercellig organisme.

Telefoonverbod

Onze Wundergarten draait om oprecht samenzijn, met oogcontact, aanraking en liefde. Ik ben al een tijdje ontstemt over de collectieve verslaving die we lijken te hebben aan digitale media, oftewel RUIS.

We laten ons afleiden door algoritmes, filters, streams en stories. Terwijl om ons heen overal avontuur, passie en genegenheid te vinden is, beleven we ons leven op en door een schermpje.

We filmen onze helden in plaats van dat we met ze dansen. We delen onze momenten van passie met een stream in plaats van met de vrienden naast ons. We liken in plaats van dat we iets leuk vinden.

Mobiele telefoons laten we daarom op onze Wundergarten maar beter thuis of in een kluis. Afgesproken vrienden?

Drugs en medicijnen

Harddrugs of andere verboden middelen bij je hebben of verhandelen is in onze Wundergarten verboden. Softdrugs zijn wel toegestaan, tot een maximum van 5 gram en geen voorgedraaide joints.

Als je medicijnen mee moet nemen naar het festival, neem dan een verklaring mee die uitlegt wat je bij je hebt en meld je bij de Georgiaanse beveiliging om aanspraak te maken op een uitzondering.

Spijzen en brouwsels

Op Georgie’s Wundergarten zijn meerdere tapperijen, verspreid over Riekerhaven. Hier kan je heerlijke zowel alcoholische als niet-alcoholische brouwsels halen.

Ook zijn er verschillende wagens met een grote diversiteit aan met liefde bereidde lekkernijen (natuurlijk ook vegetarisch).

Ik wil jullie vragen je eigen eten en drinken thuis te laten en te komen genieten van al het moois en lekkers!

Tabak paffen

Mocht paffen een van jouw genoegens zijn, dan ben je vrij om jezelf te zijn op Riekerhaven.

Vergeet alleen niet ook weer uit te blazen, en hou rekening met je omgeving. Paffen doen we wel alleen in de buitenlucht en niet in tenten of onder luifels!

Rookwaren zijn verkrijgbaar op het terrein, mocht je schoorsteen uitgaan.

Vier het goede leven veilig

Vier het goede leven, maar doe dit wel veilig.

Er is veel moois om naar te luisteren in onze Wundergarten, maar pas op met muziek boven 87 dB. Neem je eigen gehoorbescherming mee. Ben je het vergeten? Op het festival zijn herbruikbare Alpine oordoppen te koop bij de muntenkassa’s.

Neem eens een kijkje op de website van Celebrate Safe en Unity voor meer handige tips om veilig te feesten vrienden.

Overige Georgiaanse huisregels

DOEN:

1. Legitimatiekaart meenemen! Wij hanteren een minimumleeftijd van 21 jaar. De wijnstok breng meer druiven wanneer hij jong is, maar steeds betere wanneer hij iets ouder is.

2. Meewerken aan een veiligheidsfouillering. Dit is verplicht. Geef mijn vrienden die op onze veiligheid letten overigens gerust een knuffel terug of een lief compliment!

3. Let goed op je eigendommen. Berg waardevolle spullen op en pas op voor zakkenrollers, die vinden jouw spulletjes ook mooi en vergeten het vaak bij het lenen weer terug te geven.

4. Dat mens in harmonie met de natuur moet leven is helder al water. En zowel de natuur als de heldere water gedaante die jij uitstraalt leggen we graag vast en delen we met de wereld. Ofwel, door hier te zijn geef je ons toestemming beeld- en geluidsopnames te maken en te gebruiken.

5. Volg de aanwijzingen van beveiligers en ander personeel altijd op. Ze hebben toch vaak goede tips op momenten dat het voor jou misschien allemaal wat minder duidelijk en logisch is.

6. Ga op avontuur, ontdek en verken, maar wees voorzichtig! Wij zijn niet aansprakelijk bij schade of letsel, tenzij dit het directe gevolg is van nalatigheid.

7. Bij het betreden van onze Wundergarten ga je automatisch akkoord met deze huisregels. Ze staan er niet voor niks natuurlijk.

8. In gevallen die hier of elders op deze internetpagina niet vermeld staan maar waar toch discussie over ontstaat beslist Georgie en zijn organisatie.

NIET DOEN:

1. Eigen drank en eten, glas in lood of in kozijnen, glas in het algemeen, een gemene blik, ander blik, plastic flesjes met en zonder statiegeld, spuitbussen, rotjes, opgezette vlinders, vuurwerk en (huis)dieren kunnen niet mee naar binnen, dus laat ze thuis.

2. Wapens, selfie sticks, en alle andere gevaarlijke en sfeerdodende voorwerpen zijn verboden.

3. Fysiek of verbaal geweld, discriminerend of intimiderend gedrag, ongewenste intimiteiten en/of ander aanstootgevend gedrag wordt absoluut niet getolereerd. Georgie wordt niet vaak boos, maar hier houdt hij echt niet van en geloof ons je wilt hem niet boos zien.

4. Ik houd er heel erg van als mensen iets kleurrijks aantrekken voor een bijzondere gelegenheid. Maar je mag geen kleding met provocerende, aanstootgevende of beledigende opdruk dragen of meenemen.

5. Andermans spullen stelen of kwijtmaken is verboden, maar dat snappen we allemaal hopelijk wel.

6. Je kan muntjes of consumptiebonnen niet aan ons terug verkopen of bewaren voor een ander evenement, maar gelukkig kan je er wel een hoop andere leuke dingen mee doen.

7. Professionele audio- en video apparatuur meenemen, flyers uitdelen en/of andere promotieactiviteiten zijn verboden tenzij anders afgesproken met Georgie.

8. Het terrein tussentijds verlaten raden we niet aan want de kans dat het buiten gezelliger is dan binnen schatten wij in als klein. Helaas kunnen we je ook niet meer terug binnenlaten als je eerder vertrekt.

9. Promotie maken voor wat dan ook zonder goedkeuring van Georgie doen we niet. Ga gewoon genieten joh!

Kletsen
Contact

Zijn er nog onbeantwoorde vragen? Stuur ons dan even een digitale brief op georgie@georgies.nl.

Pers

Ben je van de media en wil je met ons praten over Georgie’s of langskomen? Stuur ons dan even een digitale brief naar georgie@georgies.nl.